Vařečková 2016

17.09.2016 16:00

V sobotu 17.9.2016 jsme se po delší pauze opět sešli na tanečním posezení nazvaném „VAŘEČKOVÁ“, v sále KD Opatovice. V 16:00 hodin byl pěkně vyzdobený sál skoro plný. Měli jsme velkou radost, že se nás tolik sešlo domácích, ale i cizích lidí z vedlejších vesnic. Přišli si poslechnout krásné písničky v podání naší oblíbené kapely „Voničky V-Band“ a společně s námi si zazpívat a zatančit. Moc se jim u nás líbilo a někteří z nich požádali o členství.

Taneční skupina děvčat z našeho Spolku KD-I si pod vedením Aničky Minaříkové připravila dosti dlouhé a náročné vystoupení k jejich věku, které zatančila v krojích, zhostila se ho na jedničku a odměnou jí byl velký potlesk.

Během večera se hrála sóla jubilantům narozeným v měsíci červenci, srpnu a září. Vonička také zahrála sólo k svátku všem přítomným Liduškám, kterým udělala velkou radost. V sále byla příjemná atmosféra, hodně smíchu a zpěvu a tak tomu má být. Lidé ať už mladí nebo staří si mají užívat více života, radovat se a být šťastní. Starostí máme všichni dost. Pokud nám to zdraví dovolí, užívejme, užívejme si života.

Vonička pro nás připravila překvapení. Nejenom že zahrála a zazpívala nové písničky, ale protože je jim s námi dobře a ví, že i my je máme rádi a již několik let jim zůstáváme věrní, složili a napsali pro nás krásný valčík, který pojednává o naši Štátuli postavené jako památku na myslivce, zastřeleného pytlákem. Valčík se nám moc líbil a Voničce patří velké poděkování. Slíbila jsem jménem všech přítomných, že toto milé překvapení nechám už na věky zapsat naší paní kronikářkou Pavlínkou Löscherovou do kroniky Opatovic a naši kroniky Spolku KD-I Opatovice. Po tomto krásném zážitku jsme pokračovali v zábavě. Posilnili jsme se dobrou večeří, tradičním vepřovým řízkem s bramborovým salátem a pustili se do tance. Šest hodin příjemné zábavy uteklo jako voda a po 22:00 hodině jsme se s písničkou rozloučili a příjemně unaveni ubírali se po pěkně vydařené sobotě k domovu.

Závěrem chci poděkovat obsluze výčepu paní Editce Šebestové a dvěma mladým lidem, Katce Svobodové a Davidu Morávkovi za dobře odvedenou práci a pomoc.

Ludmila Palečková

Fotografie naleznete zde.