Pohodová 2017

11.11.2017 16:00

Pohodová, toto taneční posezení uskutečněné po Karelských hodech mělo úspěch. Na tuto akci bylo přihlášeno 141 lidí, několik z nich onemocnělo, ale i úmrtím dvou občanů naší obce se počet členů snížil na 125.

Chlapci z Voničky přivezli s sebou novou zpěvačku, která zastupovala momentálně zaneprázdněnou Jitušku, a představili se s trošku pozměněným repertoárem, a to s úspěchem. Na parketu rozdováděli a roztančili přítomné seniory.

K dobré náladě přispělo i taneční vystoupení děvčat na písničky 70 let. Začátek vystoupení mělo malé chybičky, ale potom dopadlo vše na jedničku a děvčata sklidila úspěch. Jubilantům se jako vždy zahrála sóla a v kruhu si s nimi přítomní členové spolku zatančili.

Dobrá večeře podávaná kolem sedmé hodiny večerní přispěla také k výborné náladě.

Protože 11. listopad, kdy se naše Pohodová konala, je mezinárodně uznávaný den věnovaný válečným veteránům I. a II. světové války, zavzpomínali jsme na naše opatovické veterány, a to hlavně na pana Matěje Matouška, který jako legionář bojoval za I. světové války v Rusku, a pana Gabriela Rapensbergera, veterána II. světové války. Český svaz bojovníků za svobodu na pana Rapensbergera nezapomněl ve své vydané publikaci věnované příslušníkům zahraničních jednotek České armády v letech 1939 – 1945 a uvádí tohoto opatovického občana, jako jednoho z hrdinů druhého nejkrvavějšího světového konfliktu minulého století. Na počest těchto veteránů zahrála a zazpívala Vonička píseň U Zborova a celý sál zpíval s ní.

Perfektně připravená bohatá tombola hlavně i díky našim přispívajícím členům se líbila. Chyběly nám oblíbené moderátorky losování, paní Brabcová a paní Kršková, ale museli a zvládli jsme to, třebaže ne zrovna s takovým úspěchem, i my.

Největší radost měl Honza Grmolec, který vyhrál již po třetí dort. Proběhlo focení a natáčení celého večera. Domů jsme se navrátili po úklidu sálu a přísálí v dobré náladě, spokojení z výborné akce až v půlnoční hodinu.

Konec roku se blíží a nás už čeká jenom příprava:

  • 16. 12. 2017    Vánoční a prodejní výstava
  • 17. 12. 2017    Adventní koncert, který pořádáme v místním kostele
  • 30. 12. 2017    Předsilvestrovská, na kterou jste srdečně zváni, a to hlavně mladší věkové kategorie. Pro velký zájem se můžete nahlásit už nyní u předsedkyně spolku na tel: 724814409

Ludmila Palečková

Fotografie z akce najdete zde.