Divadlo na Hlíně - pohádkový muzikál Mrazík

02.07.2016 13:30

Jako každý rok, jsme i letos navštívili vesničku Hlínu a jejich divadlo v lesním prostředí. Sobota byla velice teplá, slunná, ale v lese bylo příjemně. Letos jsme museli objednat dva autobusy, protože se nám přihlásilo 59 lidí. Tentokrát na nás hlinští divadelníci nezapomněli, místa byla pro nás rezervovaná, ale opět se vloudila chybička. Vstupenka pro dospělé nestála 70,- Kč, jak mne informoval pan Sfiacký, nýbrž 80,-Kč. Měla jsem u sebe více peněz, tak jsme problém vyřešili na místě a 10,-Kč jsem vybrala po představení.

Hrál se muzikál „Mrazík“ pohádka. Nebyla to premiéra hry ale repríza. Někteří z nás tento muzikál již shlédli v roce 2009, a přesto se na tuto pohádku jeli znovu podívat. Myslím si, že neodjížděli zklamáni. Viděli jsme znovu strhující herecké vystoupení, neočekávané scénky a efekty, krásné scény přímo v lesním prostředí, skvělé herecké výstupy. Třeba Baba Jaga na čtyřkolce – to jsme fakt nečekali. Nebo Marfuška na káře tažené „čuníky“ otevřela truhlici od Mrazíka a nic. Tak ji celou převrátila a my jsme viděli, že jsou v ní holuby. Ale i když třásla, holubi nechtěli vyletět. Jeden z herců to komentoval, že dostala chodící holuby:).

Výborná byla i práce zvukařů, maskérů, nápovědy a další spousty lidiček, kteří museli pomoci s přípravami divadla. Do toho vůně cigáry přímo z udírny, pivo, limo, šumění lesa a sluníčko nad hlavou.

O přestávce si přišli na své hlavně děti a maminkám a babičkám zmenšili obsah peněženek nákupem cukrové vaty, balónků, brambůrek a bonbonů.

Už o přestávce se začalo mračit, pořadatelé nám ještě oznámili, že přestávka bude kratší, protože se blíží bouřka. Celou druhou půlku jsme ten déšť čekali. Naštěstí bouřky přišly až pozdě večer.

Bylo to krásně prožité odpoledne. Pohádka končila velkým potleskem od spokojených diváků. Velké poděkování patří všem. Byli skvělí. Můžeme jenom závidět, že mají v Hlíně takové zapálené a nadšené lidi pro ochotničení.

Ludmila Palečková

Fotografie z návštěvy divadla na Hlíně najdete zde.