Předsilvestrovská zábava 2013

30.12.2013 00:00

Jako každý rok tak i letos se sešli důchodci, nedůchodci, staří, mladí, domácí i přespolní, aby se rozloučili se Starým rokem 2013 a přivítali Nový rok 2014.

Potěšila nás velká účast. Nálada na začátku zábavy byla trošku skleslá a nebylo se čemu divit. Všichni si vzpomněli na Magdu, která v prosinci navždy opustila naše řady a zemřela. Právě proto jsme se rozhodli uctít její památku a poděkovat jí in-memoriam za její práci pro Klub důchodů a invalidů až na výroční členské schůzi v lednu 2014. I tak bylo ze začátku cítit napětí mezi návštěvníky, ale jak jsme všichni uslyšeli první tóny muziky, nálada se zlepšila.

Kapela Vonička byla jako obyčejně skvělá. S pěkným tanečním vystoupením potěšila skupinka dříve narozených děvčat, které předvedly krátkou skladbičku břišních tanců. Ženy byly obdarovány vřelým potleskem.

Vyvrcholení večera bylo vystoupení s kabaretním programem třicátých let. Naráz jsme se všichni ocitli v hospůdce třicátých let s jejími návštěvníky a zaposlouchali se do písniček, kupletů a shlédli tance té doby. Štamgastům hospůdky oblečených do kostýmů jak ženám, tak i mužům to moc slušelo. Všem, kteří si ze sebe dokážou udělat legraci pro potěšení druhých, patří dík.

Dvojice pí. Brabcová a pí. Kršková - moderátorky večera byly vtipné a zábavné.

I večeře s obsluhou byla hodnocena kladně.

Pět minut před dvanáctou přišel Starý rok v podání pí. Brabcové, aby předal žezlo Novému roku, který představovala pí. Kršková. Potom následoval přípitek a všichni si mezi sebou popřáli hodně štěstí, zdraví a lásky.

Předsilvestrovský večer se vydařil a v dobré náladě jsme se všichni po druhé hodině noční rozcházeli k domovům.

Ludmila Palečková

Fotografie z Předsilvestrovské 2013.