Předsilvestrovská 2016

30.12.2016 18:00

Spolek KD-I Opatovice zakončil v pátek 30. 12. v 18:00 hodin svojí poslední akcí „ Předsilvestrovskou“ rok 2016.

Určitě mohu napsat, že to bylo nejúspěšnější zakončení starého roku. Přišel největší počet lidí. Všechny stoly, které jsou k dispozici v sále kulturního domu, byly obsazeny. Pro našeho dvorního dodavatele večeří to bylo také překvapení. Vše se zvládlo. Večeře byly dobré a dodané do předem domluveného času. Kapela Vonička přijela bez Jitušky a Petra (Jitka i Petr byli pracovně mimo republiku), ale náhrada za oba dva byla perfektní. Muzikanti dokázali svými skladbami přivést přítomné do pořádného varu.

Začátkem večera jsme si po dlouhé době společně zazpívali naši klubovou hymnu. Zpěv nebyl zrovna nejlepší, ale dali jsme si do nového roku předsevzetí, že na zpěvu zapracujeme. Tančilo se v sále i přisálí. Na tanečním parketu se to hemžilo starší generací i mladými lidmi. Nálada byla skvělá. Jako vždy, tak i tento večer se blahopřálo a hrála se sóla jubilantům. Kolem 21:00 hodin na taneční parket vtančily seniorky klubu pod vedením Aničky Minaříkové převlečené za včelky, na hudbu Let čmeláka „létaly“ kolem tří „květinek“ – pánů Dlabky, Kunčary a Hurta.Na píseň Včelka Mája zatančily a předvedly pěkné vystoupení, pro které nám Anička ušila žluto-černá trička, motýlí křídla vyrobila ze záclon a tykadla jsme si zakoupily. Bylo to velice působivé oblečení. Na konci tance nás na melodii  Nech brouka žít... přiběhli do sálu zlikvidovat dva deratizéři (Jirka Tinzl a Jirka Reim).  Včelka Mája se moc líbila a Aničce děkujeme. 

Po rozdání 170 porcí večeří a dárečků nás překvapili muži. Nejprve se představili na hudbu Večerníček, a potom předvedli tanečky v oblečení malých dětí. Měli na sobě sukýnky, čepičky, dudlíky, plenky, kalhoty s laclem a táhli za sebou auta, holčičky kočárek s panenkou a různé hračky. V kruhu zatancovali na písničky: Šla Nanynka do zelí, Pepíku, Pepíku dobrá kaše….,Pec nám spadla. Všichni přítomní se popadali za břicha a což teprve když slyšeli rozhovor mezi Jiřinkou (Jirka Reim) a Karlíčkem (Karel Kunčar). Bylo to velice humorné vystoupení a sklidilo zasloužené ovace. Pomaličku se blížila půlnoc, tak jsme roznesli sekty na přípitek a tancem jsme si krátili chvíle, než nastane půlnoc.

Několik minut před dvanáctou hodinou se přišel na jeviště rozloučit Starý rok (Růženka Brabcová) a přivítal rok Nový (Helenka Kršková). Děvčata toto ukončení roku mají vždy pěkně připravené, moc jim za to děkujeme. Popřály všem přítomným jen to nejlepší, hodně zdraví, štěstí a pohodu. Potom jsme si všichni navzájem popřáli do Nového roku a pokračovali v zábavě do dvou hodin a ani se nám nechtělo jít domů. Silvestr se vydařil.

Vážení občané, dovolte spolku KD-I Opatovice popřát všem do roku 2017:

  1. Ať jsme všichni zdraví
  2. Každý den hodně radosti a co nejméně zlosti (i když úplně bez ní to nejde)
  3. Ať máme dobré sousedy, kolegy, přátele, příbuzné, partnery a hlavně děti
  4. Ať máme v sobě sílu a schopnost bránit dobro, čest a pravdu.
  5. Nový rok přišel. Věřím, že jsme do něj vstoupili dobře, úspěšně jím projdeme, a co nejlépe z něj nakonec vyjdeme! 

Ludmila Palečková

Fotografie najdete zde.